måndag 24 maj 2010

Slovakienresa, förkylning och Almas första tand

Nu är vi hemkomna efter att ha tillbringt några dagar i Slovakien. Om man bortser från att vi alla har varit lite småförkylda (och fortfarande är) har det verkligen varit lyckade dagar.



Vi har vandrat i Mala Fatra. Till en början var det väldigt dimmigt, men efter ett tag lättade det och då blev det verkligen jättefint.

Toppbestigning innan dimman lättade.

Alma och Vojta på väg upp i linbanan.

Linbanan i Vratna tog oss från ungefär 700 till 1400 m.ö.h.

Vi bodde på en liten pensionat tillsammans med en busslast från Vojtas hemby (de brukar åka dit varje år och vi följde med). De hade massor med intressanta saker i trädgården, dvs massor med nya upptäckter att göra för den lilla.




Alma sov gott efter händelserika dagar. Som tur var hade vi med oss sovpåsen för det var kallt på rummet. Dessutom kan tilläggas att Almas första tand verkar ha kommit fram, vilket kanske var på tiden eftersom hon ändå är tio månader.

På vägen hem blev det ett besök på slottet Strecno. Rundturen vi fick hölls på slovakiska, så jag stängde av öronen ganska fort. Vojta översatte dock delen där guiden berättade att som toalettpapper använde de kattungar (ekologiskt eftersom de tvättade sig själva efteråt och därmed kunde återanvändas). Så med andra ord är det vad vi kommer minnas från rundvandringen.

Utsikten var dock helt fantastisk.


Det är skönt att få promenera lite själv när man har suttit länge i bärselen.

Fler kort från Slovakien ligger på flickr.

2 kommentarer:

  1. Ewww! Undrar hur kattungarna mådde sen..

    SvaraRadera
  2. Hahaha jeeez...av allt man kan tänkas använda som toapapper så blir det kattungar! Undrar vilket snille som kom på den idén :)

    SvaraRadera