tisdag 18 maj 2010

En tur till Prag

Eftersom vi haft en del praktiska ärenden att uträtta har vi spenderat de senaste dagarna i Prag, där vi även har haft tid att träffa en hel del folk. Alma har bland annat hunnit med en tur till Exportrådskontoret, att prova alla Viktories (Vojtas kusinbarn) leksaker, att bli jätterädd för Terezas och Johans hund, att bli matad med majskrokar av en liten pojke på restaurangen i Stromovka (Alma stod nedanför hans barnstol, höll sig hårt fast med båda händerna och gapade stort) samt en promenad i parken med Agneta, Ingvil och mig.

Vi bodde hos Vojtas kusin och där fanns en jätteintressant gasspis som inte var inkopplad. Även denna hann Alma undersöka en aning, även om mamma och pappa tyckte att det kanske fanns lite mer lämpliga leksaker.

Long tale cafe är ett av våra favoritkaféer i Prag. Det är både rökfritt, finns god mat/gott fika och dessutom finns en liten lekhörna.

Trots att det finns en tillgänglig lekhörna föredrog dock den lilla att leka med kaffeskedarna. Detta är förmodligen en inkörsport till framtida koffeinberoende.

Ett annat favoritställe är La Creperie i våra gamla hemtrakter. Här lagas både salta och söta pannkakor och dessutom finns både kakor och matpajer.

Även här finns en lekhörna med bland annat duploklossar i modell större som Alma testar ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar