tisdag 13 april 2010

Besök i Zlin, fästingbett och möjligtvis tänder på gång

I går tog vi oss till Zlin för att besöka polisavdelningen som har hand om utlänska medborgare (motsvarande Migrationsverket). Som vanligt när det gäller mig och Vojta så går det inte speciellt smidigt när vi ska försöka få gjort något som involverar någon del av den tjeckiska byråkratin. När vi äntligen lyckades hitta kontoret visade det sig att vi saknade vissa papper med nödvändiga underskrifter. Nåja, bättre lycka nästa gång (vi börjar som sagt var bli vana).

Efter detta nederlag bestämde vi oss i alla fall för att besöka Vojtas kusin. Alma skrek i princip konstant under hela besöket (vilket hon vanligtvis inte gör). Vojtas kusins son, som ska bli storebror i sommar, verkade inte helt övertygad om ifall det var en bra idé att skaffa en bebis eller inte. Vi misstänker att det är tänder på gång. Det har vi i och för sig misstänkt flera gånger förut, men fortfarande, nästan nio månader gammal är hon dock tandlös.

I morse hittade vi dessutom en fästing i hårbotten på den lilla. Det var en rejäl rackare men efter säkert tjugo minuters matoljemassage av Almas hårbotten lyckades Vojta få ut den. Det kändes lite otäckt eftersom jag inte riktigt kan förstå när hon kan ha fått den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar